2020-10-09 10:34
Kemijärven Kiekko ry

Uusi ohjeistus koronapandemiaan 8.10.2020

Tässä muutama päivitetty ohjeistus:

Ensisijaisesti meidän kaikkien tulee kuitenkin noudattaa aina Suomen hallituksen sekä AVI:n ja THL:n antamia ohjeistuksia sekä linjauksia.
Toivomme, että jokainen seuramme toiminnassa mukana oleva ja halleilla vieraileva lukee tämän ohjeistuksen huolella.

Seuran tavoitteena on vähentää eri joukkueiden pelaajien ja toimihenkilöiden välisiä kontakteja.
Huomioikaa, että myös valmentajien on oltava mahdollisimman vähäisessä keskinäisessä kanssakäymisessä.

Toiminta harjoituksissa ja peleissä

Harjoituksiin osallistutaan vain ja ainoastaan terveenä. Perheenjäsenen koronavirustestituloksen ollessa positiivinen toimitaan aina tartuntatautiviranomaisten ohjeistusten mukaisesti.

Kiinnitetään edelleen erityistä huomiota myös hyvään hygieniaan. Pelaajien tulee saapua harjoituksiin aina puhtaissa vaatteissa ja varusteissa sekä kädet saippualla pestyinä. Kasvojen koskettelua tulee välttää. Jokaisella pelaajalla tulee myös olla käytössään oma henkilökohtainen juomapullo. Lisäksi mahdollinen yskiminen ja aivastelu suunnataan omaan hihaan ja käsiä tulee pestä saippualla ahkerasti. Jos vettä ei ole saatavilla, käytetään aina käsidesiä.

Joukkueiden harjoitusten ja pelien yhteydessä suorittama oheisharjoittelu ja loppuverryttely suositellaan tekemään riittävää turvaväliä noudattaen!

Kasvomaskin käyttö!
Suosituksena on että, seuran kaikki harrastajat, toimihenkilöt sekä muut joukkueen toiminnassa mukana olevat käyttävät jatkossa harjoituksiin ja peleihin saapuessa sekä harjoituksista ja peleistä pois lähtiessä kasvomaskia, mikäli siihen ei ole terveydellistä estettä. Myös joukkueiden vieraspelimatkoilla sekä muissa mahdollisissa yhteisissä tapahtumissa ohjeistetaan käytettävän kasvomaskia.

Kasvomaski ei sovellu pikkulapsille, sillä maskin ohjeiden mukainen käyttö onnistuu vasta hieman vanhempana. Tämä suositus koskee ensisijassa yli 15-vuotiaita.
Suosittelemme vahvasti, että myös harjoituksia ja pelejä seuraavat vanhemmat käyttäisivät jäähalleilla liikkuessaan jatkossa kasvomaskia ja noudattavat turvavälejä!

Mahdollinen oireilu

Mikäli jollakin joukkueen jäsenellä ilmenee koronavirusinfektioon viittavia oireita, tulee siitä informoida välittömästi oman joukkueen johtoa sekä valmennusta. Henkilön tulee asettaa itsensä välittömästi omaehtoiseen karanteeniin siihen asti, kunnes koronavirustestin tulos on selvillä.

Jos koronavirustestin tulos on positiivinen, tulee tästä informoida välittömästi seuran koronavastaavia (Antti Latvakoski, p. 040 562 3337 ja Alexi Salonen p. 040-7411059 ).
Tartuntatautilain mukaisesti alueen tartuntataudeista vastaava lääkäri tekee päätökset karanteeniin asetettavista henkilöistä.